Logo
| voor digitaal toetsen

Trainingen

Zoeken

SMART Board | Thema Geschiedenis

 

Tijd: Voor wie: Leerdoel:

Een dagdeel

Docenten Geschiedenis

Vaardigheden verwerven voor het ontwerpen van een interactieve les op een SMART Board met als uitgangspunt het vak geschiedenis.

 [ Inschrijfformulier ]


 

Inhoud SMART Thematraining Geschiedenis

Een digitaal schoolbord combineert de mogelijkheden van een krijtbord met die van een computer. Voor de bord-functies levert een digitaal schoolbord bijpassende software. Bij SMART borden heet deze software Notebook. In deze cursus zullen we ingaan op het gebruik van deze software en we bespreken de meerwaarde die het kan hebben t.o.v. een krijtbord.

Daarnaast kan het bord worden gebruikt voor alle computerprogramma's die u gewend bent, zoals Word en Powerpoint. Maar ook komt er steeds meer ander interessant digitaal materiaal beschikbaar, dat op deze wijze eenvoudig te tonen is op het bord.

In deze cursus  maken we de stap van het digitaal schoolbord als medium om te schrijven (het gebruik als traditioneel schoolbord), via de extra digitale mogelijkheden, (zoals het opslaan en bewerken van bordlessen) naar het gebruik van het bord als klassikaal computerscherm met alle bijbehorende multimediale mogelijkheden, specifiek gericht op het vak Geschiedenis. Er zal voldoende gelegenheid zijn om zelf te oefenen en met elkaar ervaringen uit te wisselen.

 

Trainer: Jori Mur [ CV ]

Foto Jori Mur

 

SMART Trainingen geven wij bij voorkeur in ons eigen gebouw, waar we vier up-to-date SMART Boards hebben in vier ruimtes. We kunnen u ook extra SMART producten demonstreren, zoals de populaire Senteo stemkastjes.  In ons trainingcentrum is er de rust en ruimte om zich volledig te kunnen concentreren op de cursus, zodat u alles uit de cursus kunt halen wat er in zit. Cursisten krijgen eerst een centrale uitleg in een grote ruimte met SMART Board en gaan daarna in kleine groepjes met een eigen SMART Board aan de slag in hun eigen ruimte. Training op [uw] locatie is veelal moeilijker te organiseren, maar soms wel mogelijk. U kunt daarvoor een offerte aanvragen via [ het aanvraagformulier ].

De Rode Planeet
Hooiweg 5
9801 AJ Zuidhorn
telefoon 0594-501660
fax 0594-501669

mail info@drp.nl