Logo
| Handboek DigiBord en Didactiek

Handboek DigiBord

Zoeken

Begrippenlijst DigiBorden

Deze lijst wordt door DRP Publishing beheerd in WinLijst [EduBouwdoos] en zo nu en dan als update geexporteerd naar het Jinny cms, het cms waarin deze website draait.


ActivArena
Naam van de speciale pen die nodig is om een ActivBoard te kunnen bedienen. Deze pen schrijft niet echt en bevat ook geen batterij.
ActivBoard
Type DigiBord van het bedrijf Promethean. In Nederland veel in gebruik in vooral het basisonderwijs.
ActivInspire
Software voor het maken van digibordlessen bij het ActivBoard. Opvolger in 2008 van ActivStudio en ActivPrimary.
Adaptief toetsen
Type toetsing, waarbij het niveau van te stellen vragen zich tijdens de toets of na afloop ervan, zich aanpast aan het niveau van de leerling.
Beamer
Apparaat dat met een lamp en spiegels het beeld van een televisie of een computer op afstand op een muur, scherm of DigiBord kan projecteren.
Becta
Engelse organisatie die allerlei regels heeft opgesteld voor de kwaliteit waarin ict in het onderwijs moet voldoen. Staat voor: British Educational Communications and Technology Agency.
BETT-conferentie
Grootste jaarlijkse ict-conferentie in Londen. Vanuit Nederland gaan hier zeer velen jaarlijks in januari naar toe, om de nieuwste ict-ontwikkelingen te bekijken.
BordWerk
Uitwisselsite voor digibordlessen, digitale voorleesboeken en PowerPoints. Lid worden is gratis. Adres: www.bordwerk.nl.
CKV
Verzamelnaam voor kunstvakken in de bovenbouw van de havo en het vwo.
CleverBoard
Merk DigiBord.
Communicator
Merk DigiBord.
DigiBord
Ander woord voor digitaal schoolbord, interactief schoolbord en interactive whiteboard.
Draadloos
Als muizen en tablets zonder draad met een computer samenwerken, dan is sprake van draadloze invoerapparatuur. Technisk is hierbij vaak IR (infrarood) of op basis van RF (radiofrequentie). Ook netwerkverbindingen kunnen draadloos tot stand worden gebracht via een techniek als wifi.
Elo
Afkorting voor elektronische leeromgeving, een speciaal voor online leren ontworpen website.
ePack
Digitaal pakketje waarin lesmateriaal is opgenomen. Meestal ontwikkeld door een uitgeverij. Vaak afspeelbaar in een elo.

« 1 | 2 | 3 | 4 |

1 - 15 van de 50 items in totaal

De Rode Planeet
Hooiweg 5
9801 AJ Zuidhorn
telefoon 0594-501660
fax 0594-501669

mail drp@drp.nl