Logo
| voor digitaal toetsen

Projecten

Zoeken

SPV Schoolexamenbank vmbo 2018-2019 | voor afname in Quayn en WinToets

Het afgelopen jaar heeft de Stichting Platforms vmbo (SPV) hard gewerkt aan het opzetten van een vragenbank voor de vernieuwde schoolexamens van scholen voor vmbo-basis en vmbo-kader. Dit heet: ‘Schoolexamenbank vmbo’. Alle vragen zijn ontwikkeld binnen ons online toetspakket Quayn. Scholen met een licentie kunnen hieruit schoolexamens genereren en online via Quayn afnemen binnen de eigen school.

Wie werken hier samen:

 • SPV | levert de inhoud van de Schoolexamenbank vmbo en is eigenaar van deze inhoud
 • DRP | levert online en offline software voor het ontwikkelen en afnemen van de schoolexamens

Aanpak bij interesse in digitale afname:

 • Scholen dienen eerst via SPV een licentie te nemen op deze vragenbanken.
 • Schoolexamens kunnen scholen daarna zelf samenstellen binnen de schoolexamenbank van SPV.
 • Deze schoolexamens kunnen na dit arrangeren worden afgedrukt (vanuit SPV), worden geëxporteerd (vanuit SPV) of worden klaargezet voor afname in onze programma’s Quayn of WinToets.
  Let op: vanuit Quayn kunnen de aangemaakte examens niet meer worden aangepast, gedownload of afgedrukt. Nieuwe arrangementen maakt u in de Schoolexamenbank van SPV. U kunt daar een onbeperkt aantal schoolexamens aanmaken.
 • Wilt u online gaan afnemen via Quayn of WinToets 5 SUITE, dan dient uw instelling een licentie te hebben of te regelen op Quayn en/of WinToets 5 SUITE.

Daarbij zijn er drie opties:

 1. Scholen die al een Quayn-licentie bezitten, kunnen een schoolexamen na arrangeren binnen de schoolexamenbank, direct laten sturen naar hun eigen Quayn-account. Daar kunnen ze direct worden ingepland en worden afgenomen. Uitslagen en analyses zijn daarna binnen het eigen Quayn-account na afloop beschikbaar.
  Benodigd: licentie op de schoolexamenbank via SPV én een voldoende grote licentie op Quayn voor het juiste aantal leerlingen. Misschien moet u dus uw bestaande licentie uitbreiden.
   
 2. Scholen die geen Quayn hebben, kunnen een tijdelijk Quayn-account aanvragen en via dat account online de schoolexamens afnemen. Dat kan ook voor 1 jaar.
  Benodigd: licentie op de schoolexamenbank via SPV én een (tijdelijke) licentie op Quayn via DRP.
  Kosten voor een tijdelijk Quayn-account: Euro 2,50 per leerling/voor een schooljaar [excl. btw].
   
 3. Scholen die geen Quayn hebben, maar wel WinToets 5 SUITE, kunnen een tijdelijk Quayn-account aanvragen en via dat account online de schoolexamens ophalen en vervolgens offline afnemen via WinToets 5 SUITE.
  Benodigd: licentie op de schoolexamenbank via SPV én een (tijdelijke) licentie op Quayn via DRP én een licentie op WinToets 5 SUITE (die u dan waarschijnlijks al hebt).
  Kosten voor een tijdelijk Quayn-account: Euro 2,50 per leerling/voor een jaar [excl. btw].

  Let op: Scholen die werken met de minder uitgebreide WinToets 5 PRO of EXPERT, dienen eerst hun WinToets-licentie uit te breiden naar SUITE. Dit kan ook tijdelijk, voor een schooljaar. Wilt u dat laatste niet, dan kunt u ook voor optie 2 gaan en de schoolexamens in Quayn gaan afnemen.

  Let op: Scholen die de Quayn SUITE bezitten, hebben al zowel Quayn als WinToets 5 SUITE. Deze scholen kunnen zelf bepalen of ze de schoolexamens online gaan afnemen in Quayn of dat offline gaan doen binnen WinToets 5 SUITE.

  Let op: Scholen die bij de examens een voorleesfunctie wensen, kunnen dit als extra bij ons afnemen. Hiervoor wordt ReadSpeaker aangezet, met zelf te kiezen mannen- en vrouwenstemmen.

> Tijdelijke licentie op Quayn aanvragen 
> Eerst een wens of vraag aan ons voorleggen

Informatie over SPV
In de Stichting Platforms vmbo (SPV) werken docentenplatforms samen aan het vmbo. SPV richt zich op de beroepsgerichte profielen én de avo-vakken. Onder het motto ‘samen waar het kan, apart waar dat wenselijk is’ bundelen 11 platforms hun krachten en vormen zij één vmbo-gezicht en één gesprekspartner voor het vmbo-veld. SPV werkt alle belangrijke spelers in het onderwijsveld, zoals de ministeries van OCW en EZ, de VO-raad, de MBO Raad, de AOC Raad, S-BB, branche-organisaties en vertegenwoordigers namens het bedrijfsleven. Dit alles met als doel de leerlingen in het vmbo een optimale voorbereiding te bieden op opleiding en beroep.

> Meer over SPV [externe site]
> Meer over de Schoolexamenbank [externe site]
> Links naar presentatie over de Schoolexamenbank 

Elf platforms werken samen
In SPV werken 11 platforms samen, elk voor één profiel in het nieuwe vmbo. Deze platforms vormen de (inhoudelijke) schakel tussen onderwijs en beroepsopleiding en beroep. Voor docenten organiseren de platforms activiteiten met als doel ontwikkelingen in de beroepspraktijk te vertalen naar onderwijs, zodat opleiding en beroep goed op elkaar aansluiten.

De 9 profielen waarbij u schoolexamens voor gebruik in Quayn kunt arrangeren zijn:

spv_schoolexamenbank

> Tijdelijke licentie op Quayn aanvragen 
> Eerst een wens of vraag aan ons voorleggen

De Rode Planeet
Hooiweg 5
9801 AJ Zuidhorn
telefoon 0594-501660
fax 0594-501669

mail info@drp.nl